29 Ekim Kadınları Derneği Muğla Şubesi 6. yılını kutluyor

29 Ekim Kadınları Derneği Muğla Şubesi, İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül’de kuruluşunun 6’ncı yılını kutladı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, 9 Eylül’ün bağımsızlık, özgürlük ve Cumhuriyet’e uzanan büyük mücadelenin simgesi olduğu vurgulandı. Açıklamada, 9 Eylül 2020’de başlayan mücadelenin 6’ncı yılında da Cumhuriyet değerleri ve kadın hakları için çalışmaya devam edileceği belirtildi.

29 Ekim Kadınları Derneği Muğla Şubesi’nin; kadınların insan haklarını savunmak, toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek, karar alma mekanizmalarında kadınların eşit temsilini sağlamak, kadın ve kız çocuklarının eğitime erişimini desteklemek ve kadınların ekonomik yaşamda güçlenmesine katkı sunmak amacıyla çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca kadınların sağlık ve diğer temel haklara eşit erişiminin savunulduğu, kadın ve çocukların şiddet ile ayrımcılıktan korunması için mücadele edildiği kaydedildi.

“Kadının özgür olmadığı toplum özgür değildir. Kadının eşit olmadığı bir demokrasi eksiktir. Kadının güçlü olmadığı bir gelecek aydınlık değildir” ifadelerine yer verilen açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ve Cumhuriyet değerlerini kadınların eşit ve özgür yaşam mücadelesiyle daha ileri taşımak için çalışmaya devam edileceği belirtildi.

Dernek, açıklamasını “9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun. 9 Eylül 2020’de başlayan mücadelemiz kutlu olsun. Daha eşit, daha özgür, daha adil bir Türkiye için Cumhuriyet’in ışığında, birlikte dayanışmayla nice yıllara. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın kadın dayanışması” sözleriyle tamamladı.

DİĞER HABERLER