Özdağ, "Termik santraller, sözleşme süreleri sona erdiğinde kapatılmalı"


Gelecek Partisi Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın kahvaltısında, Muğla’nın gündemindeki sorunlar ele alındı. Toplantıya TBMM Grup Başkanvekili ve Yeni Yol Partisi Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ katılırken, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Murat Sodra da değerlendirmelerde bulundu.

Haber Merkezi

Toplantıda orman yangınları, turizm, trafik, hızlı tren projesi, madencilik, termik santraller, su kaynakları ve TOKİ projeleri gündeme geldi.

Murat Sodra, Özdağ’ın TBMM Grup Başkanvekilliği görevi nedeniyle yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek, Muğla’da yeterince görünmediği yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sodra ayrıca Ahmet Davutoğlu’nun partiyi feshetme kararına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Selçuk Özdağ, Muğla’daki orman yangınlarıyla ilgili resmi bilgilerin kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşılması gerektiğini söyledi. Yangınlarla mücadelede kullanılan araç sayılarına ilişkin açıklamalarda çelişkiler bulunduğunu savunan Özdağ, orman ekosistemlerinin korunmasının önemine dikkat çekti.

Muğla’da turizmin 12 aya yayılması gerektiğini belirten Özdağ, milletvekilleri, yerel yöneticiler ve ilgili kurumların kentin sorunları için ortak çalışma yürütmesi çağrısında bulundu.

Trafik sorununa da değinen Özdağ, özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluğun çözülmesi gerektiğini ifade ederken, Ankara-İzmir hızlı tren hattının Muğla’ya kadar uzatılmasını istedi.

Madencilik faaliyetleri konusunda “Muğla maden şehri olmamalı” diyen Özdağ, termik santrallerin sözleşme süreleri sona erdiğinde kapatılması gerektiğini savundu.

Muğla’nın su sorununa da dikkat çeken Özdağ, kalıcı çözümler için su kaynaklarının daha etkin kullanılması gerektiğini söyledi. Fethiye ve Seydikemer’deki TOKİ projelerinin de yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Muğla’daki kira fiyatlarının yüksekliğine de dikkat çeken Özdağ, “Bugün Muğla’da en düşük kira 40 bin lira. Bodrum ve Marmaris taraflarında 100 bin, 150 bin, 200 bin liralık evler var” dedi.

Muhalefet partilerinin ortak hareket etmesi gerektiğini savunan Özdağ, konuşmasını “Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. Buradan sesleniyorum tüm Muğlalılara; değiştirin, değişime imza atın” sözleriyle tamamladı.

DİĞER HABERLER