MUTSO organ seçimlerini Bülent Karakuş güven tazeledi

MUTSO organ seçimlerini Bülent Karakuş güven tazeledi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) organ seçimlerinde mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'un öncülüğündeki Mavi Liste, 17 meslek komitesinin 16'sını kazanarak seçimden galip çıktı. Karakuş’un Mavi Listesi 1.873 oy alarak 17 komitenin 16’sını kazanırken, rakibi Efkan Zeytinoğlu’nun Kırmızı Listesi 1.207 oy alarak 1 komite kazandı. Seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan Karakuş, kendilerine destek veren üyelere teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde Muğla iş dünyasının gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.    

Mustafa Altar Zeyhan

MUTSO'nun 2026-2030 döneminde görev yapacak meslek komiteleri ve meclis üyelerini belirlemek amacıyla düzenlenen seçimler, 10 Ekim Cumartesi günü MUTSO Ana Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.

Oda üyelerinin sandık başına gittiği seçimlerde oy verme işlemleri saat 09.00'da başladı ve 17.00'de sona erdi. Sandıkların açılmasının ardından yapılan sayımda Bülent Karakuş'un Mavi Listesi 17 meslek komitesinin 16'sında seçimi kazanırken, Efkan Zeytinoğlu'nun Kırmızı Listesi bir komitede üstünlük sağladı.

KARAKUŞ'TAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Bülent Karakuş, kendilerine destek veren MUTSO üyelerine teşekkür etti. Seçimlere katılan rakip ekibi de kutlayan Karakuş, demokratik yarışın önemine dikkat çekti. Karakuş, seçim sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden ekip arkadaşlarına teşekkür ederek Muğla iş dünyasının gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

2026-2030 dönemi için yeniden aday olan Karakuş'un hedefleri arasında Muğla ekonomisinin güçlendirilmesi, yatırım ve istihdam olanaklarının artırılması, ihracatın geliştirilmesi ve işletmelerin dijital dönüşümünün desteklenmesi bulunuyor. Genç ve kadın girişimcilerin iş dünyasında daha etkin rol üstlenmesi ve yerel markaların ulusal ve uluslararası pazarlarda güçlendirilmesi de yeni dönem hedefleri arasında yer alıyor.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 16 EKİM'DE

MUTSO'da meslek komiteleri ve meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından seçim sürecinin ikinci aşamasına geçilecek. 16 Ekim Cuma günü yapılacak seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul delegeleri belirlenecek.

Meslek komitesi seçimlerinden 16'ya 1'lik sonuçla çıkan Bülent Karakuş'un Mavi Listesi, yeni dönem yönetiminin belirleneceği seçim öncesinde önemli bir çoğunluk elde etmiş oldu.

 

 

 

DİĞER HABERLER