TULUMBADA SU BİTTİ, KÖPRÜLER, OTOYOLLAR SATIŞTA

TULUMBADA SU BİTTİ, KÖPRÜLER, OTOYOLLAR SATIŞTA


“Devlet et mi satar, süt mü satar, basma mı satar, şeker mi satar” diye diye her şeyi haraç mezat yapılan Özelleştirmeler ile Cumhuriyet ekonomisinin ekonominin bağrına hançer saplandı.
Peki, gerçek ne? O kadar özelleştirmeden sonra, ucuzlayan tek bir ürün, hizmet fiyatı oldu mu? Hayır.
Tüpraş, Tekel, Türk Telekom, Seka,Termik Sanraller,Madenler, limanlar gibi özelleştirilen kurumları satarken ne Ne demişlerdi?
“Ne banka bırakacağız, ne fabrika, ne liman, ne enerji dağıtımı, hepsini özelleştireceğiz. Stratejik bölgeymiş hiç önemli değil, önemli olan müşteri bulmak. Parayı veren düdüğü çalar.’ 
İşte bu anlayışla Türkiye'nin en stratejik, en kârlı kurumlarını özelleştirilerek bu kurumlar uluslararası sermayeye ve onun yerli işbirlikçilerine hızlıca peşkeş çekildi.
AKP öncesi, 8 milyar dolarlık kamu varlığı satılırken, AKP döneminde 64 milyar dolarlık satış yapıldı. 
Neredeyse baş ağrısına bile iyi geleceği iddia edilen özelleştirmelerin sonucunda ne oldu?
Hizmet kalitesi mi arttı, fiyatlar mı ucuzladı,işsizlik mi azaldı, verimlilik mi arttı… 
Hiçbiri.. tam tersi bir kere elde edilen gelirden dolayı cumhuriyetin tüm kurumları haraç mezat elden çıkarıldı.
Bir hikaye vardır;
Zamanın birinde bir ağa varmış; eli sıkışan, tarlasını, evini, bağını bahçesini satmak isteyen onun yanında alırmış soluğu. Ağa sorarmış “Bu satmak istediğin mal miras mı kaldı yoksa alın terinle mi aldın” diye. “Miras malı.” denirse pazarlığa oturur, “alın teriyle” denirse oralı olmazmış. 
Cumhuriyet ve Cumhuriyet  kazanımları Cumhuriyeti  kuranlar için miras değil, alın teriydi. Türkiye son 24  yıldır kadir kıymet bilmez bir hayırsız mirasyedi iktidar tarafından yönetiliyor.
Şu soruyu soralım, satıyorsunuz da ülkenin dış borcu niye sürekli artıyor? 
24 yıllık özelleştirme geliri: 2.7 trilyon TL
Vergiler,cezalar, harçlar,özelleştirme gelirleri…Nereye gidiyor bu paralar?
Cevabını da verelim: Faize.
2026’da faize gidecek para: 2.7 trilyon TL
KEDİ BURADAYSA CİĞER NEREDE CİĞER BURADAYSA KEDİ NEREDE?
Nasrettin hoca, akşam eve geldiğinde ciğerin kedi tarafından yendiğini öğrenince kediyi tartmış. Kedi tam iki kilo (ciğer kadar) gelince eşine sormuş: "Hanım, kedi buysa ciğer nerede? Yok eğer ciğer buysa kedi nerede?"
Biz de soralım iktidara; Toplanan trilyonlarca vergi ve yapılan özelleştirmeler buradaysa, vatandaşın refahı ve paralar nerede?"
Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa ülkeyi de aynı öyle yönetmek istiyorum dediler ve bu ülkenin geleceğini çaldılar.
Şimdi de vatandaşın vergileriyle yapılan köprüleri,yolları bize geri satacaklar.Çünkü tulumbada su bitti.
Pardon, satmayacaklarmış da 30 yıllığına işletme hakkını devredeceklermiş.(!)
Ha satıyorsunuz ha 30 yıl başkasına devrediyorsunuz, ne farkı var?
AKP iki yıl sonra yok.
Ancak, benden sonrası tufan, diyen zihniyet var. Bizleri geçtik çocuklarımızın geleceğine ipotek koyuyorlar.
Türk Telekom, SEKA, TEK  Şeker fabrikalarını, Termik Santrallerini, madenleri ve adını sayamayacağımız pek çok kamu kuruluşunu daha iyi daha kaliteli hizmet versinler diye özelleştirdiniz, adamlar yıllarca tek çivi çakmadan milyarlarca doları götürdüler ama halâ ders almadınız neden?
Sata sata devletin tüm akarlarını kuruttunuz, geriye bir tek vergi gelirleri ve vatandaşın cebi kaldı.
Bir tek, aldığımız nefes karşılığında şimdilik para vermiyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI