ADALET   EDEBİYAT   VE   İNSAN 
                Prof. Dr. Şadan Gökovalı Yücelen 1. Şiir Günleri etkinliğinin ilki, 5 Ekim Cumartesi günü Yücelen Otel Şadan Gökovalı Salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti. Bu güzel anlamlı etkinliğe sevgili Abim Hamdi Topçuoğlu ile birlikte katıldık. Sunumunu, sevgili arkadaşım MUDANDER Başkanı Sadettin Özbek ve spiker Murat Can Canbay ile birlikte yaptılar. Ülkemizin ve yerel şairlerimizin şiirlerini okudular. Her ikisi de coşkulu ve güzel şiirler okuyunca şiire doyduk desem yeridir. Ağızlarına sağlık. Yan flütte sevgili arkadaşımız Dilara Elagöz, çok başarılı uyumlu bir performansıyla, ezgisiyle şiirlere renk kattı. Arka planda Şadan Gökovalı hocam, şiir etkinliğini başarılı bir şekilde yönetti . Her ne kadar kenarda köşede kalmak istese de varlığıyla ve sempatisiyle yine ön plandaydı. Şiirleri okundukça coştu, sevindi, mutlu oldu. Sevgili Hamdi Yücel Abimizin katkısı ise yine çok büyük.  İyi ki var. Sağ olsun var olsun. Onun sayesinde kültür ve sanat faaliyetleri yürüyor ve gerçekleşiyor Gökova'da. Günün sürprizi ise şair Veysel Gültaş idi. ''Adalet Edebiyat ve İnsan'' adlı deneme türü kitabını bu anlamlı günde Şadan Gökovalı'ya atfen gelen konuklara imzaladı ve dağıttı. ''Yaşayın bre yaşayanlar''.Prof. Dr. Şadan Gökovalı'ya sevgi ve saygıyla.başlıklı önsözüyle kitabını hocamıza atfetmesi doğrusu büyük bir incelikti. Deneme türü kitabını bir gün içinde okuyup bitirdim. Nemesis/ Adalet Tanrıçası kapak tasarımı çok hoşuma gitti. Bilgi Yayınevi tarafından basımı yapılan bu kitabı okumanızı öneririm. İçinde birçok değerli yazarlarımızın görüşlerine yer verilmiş. 
              Veysel Gültaş, Tatvan'da doğdu. Aslen Malatyalıdır. 1976 yılında A.Ü. Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptı. 1977 yılında Ankara Hakim Adayı olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla; Van/ Gürpınar, Ordu/ Ulubey ilçelerinde Cumhuriyet Savcılığı, Yozgat/ Boğazlıyan, Manisa/ Alaşehir ilçelerinde Hakimlik görevlerinde bulundu. 1996 yılında İzmir/ Karşıyaka Hakimliğine atandı. Kendi isteğiyle emekli oldu. Halen İzmir Barosuna bağlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır. 
              Edebiyatçılar Derneği ve Dil Derneği üyesi olan Gültaş, yazın yaşamına şiirle girdi. İlk şiiri; ''Analar'', '' Yapıt'' dergisinde yayınlandı (1974). O tarihten bugüne şiirleri; Çağrı, İz, Çalı, Ağın Düşün Sanat, Çağdaş Türk Dili, Ardıç Kuşu, Gediz, Turnalar, Agora, Dize adlı kültür ve sanat dergilerinde yayınlandı. Yazar halen İzmir'de yaşamakta olup, hukuk ve edebiyat alanındaki çalışmalarını sürdürmektedir. 
                 Yargı çürümemeli. Yasalar her zaman yürürlükte olmalı. Beğensek de beğenmesek de yasaların egemenliğidir önemli olan.Yasalar zamanla değişir. Tanrı yapısı değildir hiçbiri. Toplumlar gelişir, insanlar yüceliklere ulaşır. O zaman 'eskimiş' olur yasalar. Etkisizleşir, değerini yitirir. Çağına uygun, o çağın insanına yakışan yeni yasaların yürürlüğe girmesi zorunludur. Yüz yıl, elli yıl öncenin yasalarına göre işlem yapılmaz. Yapılamaz. Yapıldı mı adalet yerini bulmaz, yolunu şaşırır, hukuk ortadan kalkar. Hukukçu bir genç şairin Veysel Gültaş'ın 'Van Gölünde Akşam' adlı kitabını okurken, bu konuda birkaç şiire rastladım.        Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Oktay Akbal.                                                                                                                
    İnsanlarda tek sıcak kanun
  Üzümden şarap yapmaları 
  Kömürden ateş yapmaları
  Öpücüklerden insan yapmalarıdır
  İnsanlarda tek zorlu kanun
  Savaşlara yoksulluğa karşı 
  Kendilerini ayakta tutmaları 
  Ölüme karşı yaşamalarıdır
   
  İnsanlarda tek güzel kanun 
  Suyu ışık yapmaları
  Düşü gerçek yapmaları
  Düşmanı kardeş yapmalarıdır.
   
  Hep var olan kanunlardır bunlar
  Bir çocukcağızın ta yüreğinden başlar
  Yayılır, genişler, uzar gider
  Ta akla kadar. 
                               Paul Eluard 
   Günümüzün küreselleşen dünyasında adalet kavramı Paul Eluard'ın dizeleri üzerine kurulmalıdır.
                                                 Veysel  Gültaş